Kaloud Krystalis-aneb dýmka nedýmka

 

Před nějakým časem přišla Americká firma Kaloud a novým produktem. Musíme uznat, že na oko jde opravdu o líbivý kousek. Obáváme se ale, že díky cenovce, která je zatím nastavená, se na tento kousek budeme z redakce jen dívat na obrázku. Cena je totiž nastavena na 2450$ což je vzhledem k nynějšímu kurzu přibližně 62 230kč.

Nicméně to by nebyl Kaloud, aby tento kousek neměl řadu výjimečností.

Váza:
Váza je ručně foukaná a na pohled dobře zpracovaná.

Podložka:
Jestli se té dřevěné věci dá říkat podložka… Nicméně měla by sloužit jako odkladová plocha se šuplíkem na uložení vybavení. Skrývá v sobě i světlo, které se ovládá přes bluetooth.

Hadice:
Hadice je silikonová a ručně opletená. Rukojeť je dřevěná a kovovými prvky.

Korunka:
Korunku využili Samsaris. Respektive udělali další verzi a to přímo pro tuto dýmku. Díky tomu je zřejmá i jedna drobná nevýhoda. Na první pohled to vypadá, že nepůjde použít jinou korunku. Ale je možné že do budoucna bude vyroben i nějaký adaptér.

Filtrace:
Využívá se filtrace aktivním uhlím. Takže by kouření mělo být zdravější a dýmka celkově čistší.

Ventil:
Ventil je položený vodorovně. Takže by se kulička neměla zasekávat.

 

 

Kdo ví třeba se dočkáme dalších informací a i levnějších variant. Nicméně vypadá opravdu dobře, kvalitně a čistě zpracovaná. I sám výrobce o tomto výrobku tvrdí, že nejde o dýmku, ale o umělecké dílo.
Na závěr firma vzkázala, že bude vyrobena jen první várka a zákazníkům bude doladěna na míru. Co si pod tím představit? Těžko říci, nechme se překvapit. Předprodej je od 2.2.2017 a platí, že kdo dřív přijde, ten dřív mele 🙂