Čajovna Buddha Praha recenze

Fotografie použita z https://www.facebook.com/BuddhaCajovna

O víkendu jsem se rozhodl při brouzdání Prahou zapadnout do jedné celkem zajímavé čajovny. Věděl jsem o ní již dlouho, ale nějak jsem neměl čas se zastavit a navíc poslední dobou se na ní objevují dobré recenze. Tak jsem si říkal, proč se nestavit. A jak to dopadlo? To se dozvíte hned.

Čajovna Buddha
Myslíkova 174/23
110 00 Praha 1-Nové Město

www.buddha-cajovna.cz/

Co jsem si objednal na stůl? SB coco jumbo z dýmky Oduman, AF broskev z dýmky AMY, Tuareg.
Začal bych ale tím jak je čajovna situovaná. Jde o prostory v -1 patře. Prostor je velice pěkně zařízen, i když pár drobností bych zde určitě k dokonalosti dotáhnout dokázal. Čajovna (tedy spíše soukromý klub-jak již začíná díky MF býti zvykem) je rozdělena do několika větších místností. Najdete zde sezení na polštářích, gaučích atd. Prostě standard. Hned po vstupu (pokud jde o první návštěvu) odevzdáte občanku a je Vám vystavena klubová karta. Trochu mne vyvedlo z míry, že jsem si šel sednout na vyhlídlé místo, vybral si a marně 20 minut čekal. Proč? Protože zde funguje to, že si objednat chodíte k barovému pultu. Rozhodně nic proti, ba naopak, člověk si pak může alespoň nerušeně užívat klidu aniž by se obsluha dokola neptala: „nepotřebujete něco?“. Takže při dalším kole objednávání jsem již poslušně nakráčel rovnou k baru.
Co se obsluhy týče, dýmky a čaje připravovaly dvě pohotové a milé slečny. Velké plus za neúnavný úsměv i přes mé otravné připomínky k dýmkám.
Abych se dostal ale k tomu co Vás asi zajímá více je kvalita dýmek a čajů.
Jak jsem již psal testoval jsem AF broskev, SB cocojumbo.
Starbuzz jsem si nechal připravit do mnou oblíbené dýmky Oduman N1. V setu jsem dostal kompletní vybavení s ovocem ve váze, světýlkem, keramickou korunkou, badchou. Proti vybavení tedy žádná výtka. Nicméně (nevím čím to bylo, zda málo tabáku, špatné uhlíky, nebo prostě jen blbá karma) dýmka na to že šlo o Starbuzz, vydávala hrozně málo dýmu a i chuť byla slabší.
Druhou dýmku jsem tedy zvolil Alfakher Broskev v běžném setu, který zde mají v základu. Tj dýmka AMY, silikonová korunka, Oduman Ignis jako heat management, , silikonový šlauch s hliníkovou koncovkou. Zde byla již zkušenost jiná. Hutný dým, dobrá chuť, celkem slušná výdrž.

Foťák si bohužel s potemnělým prostředím, které bylo ještě zahaleno v kouři, moc neporadil 🙂

Čaj Tuareg byl podávaný v kvalitním Tuaregovém nádobí.Celkem mne překvapilo, že se zde automaticky nedává cukřenka. Nicméně čaj byl doslazený dobře, ale někomu by toto mohlo vadit.

Celkově bych návštěvu hodnotil kladně. Ceny přijatelné (Al Fakher za 139kč-pokud si dobře pamatuji, Starbuzz 195kč) pozor ale na příplatky za „prémiové“ změny, které mohou být celkem razantní. Pro zajímavost tyto 3 položky nás jako skupinku vyšli na necelých 610kč. Což není málo, ale ani to není nic tak hrozného jako člověk občas potká.
Vedení čajovny mi snad promine drobnou vítku ku kvalitě kterou jsem měl výše. Nicméně jedna návštěva nikdy nedělá celé hodnocení. Takže příště se budu těšit 🙂
______________________________________________________________________________
Poznámka z návštěvy ze dne 3.4.2017
Tentokrát jsou mé pocity z návštěvy o poznání lepší. Pokud porovnám dýmky v Praze (včetně toho co jsem dostal na stůl dnes) tak toto se zatím přibližuje nejvíce dýmce ode mne. Ti co znají, či ochutnali, chápou že je to už nějaká chvála.
Mrzí mne, že jsem zrovna neměl to štěstí abych potkal tu samou obsluhu co posledně. Ale aspoň jsem se přesvědčil, že personál je perfektní jako celek a posledně to tak nebyla výjimka.
Jediné na co si doporučuji dát pozor za předpokladu, že prší jsou vstupní schody. Kloužou!! 😀
Takže sečteno podtrženo… Z čajoven v Praze je toto místo opravdu mezi TOP místy, co stojí za návštěvu.